Dierentuinen Top 10: De mooiste dierenparken en vlindertuinen van Nederland

Geplaatst op: 15-06-2010 | Geplaatst in categorie: Dagje Uit

 

Afbeelding 1

De mooiste dierenparken en vlindertuinen van Nederland

De meeste kinderen zijn echte dierenliefhebbers, een dagje naar een dierenpark of vlindertuin is dus altijd een geslaagd uitje met uw (klein)kinderen. Mediorweb.nl stelde een eigen Dierentuinen Top 10 samen!

1. GaiaPark in Kerkrade

Het GaiaPark viert dit jaar haar vijfjarig bestaan en is door bezoekers van ZooSite.nl nu al drie keer verkozen tot de mooiste dierentuin van de Benelux. Mede dankzij haar vernieuwende kijk op het verblijf van de dieren in het dierenpark. In 2008 is een nieuw verblijf voor de witte neushoorns gebouwd, hierdoor heeft het dierenpark ook de prijs voor 'Het Mooiste Nieuwe Verblijf' in de wacht gesleept.

Het GaiaPark neemt bezoekers mee op ontdekkingstocht naar het verleden en verre landen met exotische dieren. Het dierenpark in Kerkrade, Limburg, heeft in het regenwoud van Amazonia slingerende apen en prachtige vogels, in de Afrikaanse Congo vindt u de gorilla's en dwergnijlpaarden. Op de savanne rennen giraffen, cheeta's en stokstaartjes rond en de lynxen en wolven kunt u hier ook bewonderen. Elk jaar worden er weer nieuwe dieren geboren en u komt dan ook geregeld jonge dieren tegen.

Houd de website van GaiaPark in de gaten voor nieuws over geboortes of bekijk de toegangstarieven of abonnementen.

Afbeelding

2. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Diergaarde Blijdorp heeft ook in 2009 weer het hoogste bezoekersaantal van Nederland gehaald. Ook staat zij nog altijd in de top 10 van meest bezochte Europese dierentuinen. Het dierenpark dankt haar populariteit voornamelijk aan de vele geboortes die het park kent, in 2009 werden een olifantje, gorilla en dwergnijlpaardje geboren. De dierentuin heeft ook de mogelijkheid een rondleiding te nemen over het park, u krijgt dan ook een kijkje achter de schermen waar bezoekers normaal niet mogen komen.

Diergaarde Blijdorp is één van de grotere dierentuinen van Nederland en is opgedeeld in werelddelen. In Noord-Amerika bevinden zich de bizons, in Europa de wolven, in Oceanium de prachtige koraalriffen en de kamelen rennen rond op de Mongoolse steppe. Het nieuwe savannegebied is een leefgebied voor de koedoes, zebra's, struisvogels, krokodillen, klipdassen en stekelvarkens, nu kunt u ook op ooghoogte de giraffes bewonderen door het nieuwe Savannehuis.

Meer informatie over de rondleiding, actuele prijzen of mooie foto's vindt u op de website van Diergaarde Blijdorp.

Afbeelding

3. Noorder Dierenpark in Emmen

Dierenpark Emmen is het enige dierenpark in het noorden van Nederland en is ook een belangrijke attractie in dit gebied. De dierentuin in Emmen bestaat al 75 jaar en heeft de grootste olifantenkudde van Europa! Om het jubileum dit jaar te vieren heeft het dierenpark de Elephant Parade als nieuwste bezienswaardigheid. Vanaf 13 mei is olifanten 'kunst kudde' 3 maanden te bewonderen in het park en het centrum van Emmen. De beelden worden daarna geveild en de opbrengst zal gaan naar de Elephant Family, de organisatie ter bescherming van de Aziatische olifant.

In juli en augustus zal het park ook open zijn op zaterdagavond, een fantastische beleving voor jong en oud! Dierenpark Emmen heeft ook één van de mooiste vlindertuinen van Nederland, daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het Zuid-Amerikaans tropisch regenwoud, het grote aquarium, de kinderboerderij of de savanne. De dierentuin heeft werkelijk alle soorten dieren, zoals vele apensoorten, nijlpaarden, haaien, panters, Siberische tijgers en zeeleeuwen.

Afbeelding

4. Dolfinarium in Harderwijk

Het Dolfinarium is jaarlijks weer een geweldige attractie voor jong en oud, de mooie dolfijnen shows trekken veel bezoekers en de overige dieren staan ook volop in de belangstelling. Dit jaar kunt u met uw (klein)kinderen genieten van de show De Droomwens, een sprookjesachtig optreden met mooie trucs tussen dolfijnen en de trainers. Kinderen hebben het altijd naar hun zin bij het Dolfinarium!

5. Burgers' Zoo in Arnhem

Sinds 1913 is Burgers' Zoo al actief als dierentuin, voorheen onder een andere naam, ook heeft de dierentuin al een verhuizing ondergaan in de provincie Gelderland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het dierenpark gedeeltelijk verwoest en is in 1945 weer opgebouwd. De dierentuin heeft dus een rijke en ook gruwelijke historie, het park had ook als eerste een echte chimpanseekolonie, andere dierentuinen lieten dit na uit angst voor gevechten tussen de chimpansees. U kunt een bezoek brengen aan de leeuwen, stokstaartjes, gorilla's of lopen langs de safari en desert of door de bush of de ocean. Burgers' Zoo bestaat bijna 100 jaar en is zeker een bezoekje waard!

6. Ouwehands Dierenpark in Rhenen

In de provincie Utrecht vindt u het Ouwehands Dierenpark, de dieren bevinden zich in kleurrijke en natuurlijke verblijven. Uw (klein)kinderen kunnen kennis maken met de zeldzame witte tijgers en leeuwen, ook de ijsberen zijn een echte publiekstrekker. Loop door het Berenbos en zie hoe de bruine beren en wolven samen leven, mishandelde beren krijgen hier weer een heerlijk leven. Er kan bij Ouwehands Dierenpark ook worden gespeeld in Europa's grootste overdekte speeljungle het RavotAapia!

Afbeelding

7. Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

In de provincie Flevoland kunt u een bezoekje brengen aan deze prachtige Orchideeën Hoeve, een tropisch paradijs met grote vlindertuin. Op een natuurlijke manier worden hier orchideeën gehouden, maar ook prachtige vlinders, wel meer dan 3000 soorten! Ook vindt u in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest tropische vissen, tropische planten, reptielen en vijvers met prachtige koikarpers. Bent u op vakantie in Flevoland of wilt u een dagje uit? Vermaak u dan met uw (klein)kinderen in deze prachtige Vlinder Vallei!

8. Stichting Apenheul in Apeldoorn

Aapjes kijken met de (klein)kinderen kan in Apeldoorn, Stichting Apenheul is bekend om haar vele loslopende apen. U kunt nu ook de collectie van mooiste natuurfoto's ter wereld bij Apenheul bewonderen. De foto's worden van 1 mei tot en met 30 september 2010 tentoongesteld in de St@art, het nieuwe centrum voor duurzaamheid en natuureducatie. Ga naar de website van Stichting Apenheul voor actuele tarieven en het laatste nieuws.

9. Taman Indonesia in Kallenkote

Op het platteland van Overijssel vindt u dit Indonesisch dierenpark, laat uw (klein)kinderen kennis maken met vele soorten vogels en verschillende kleine Aziatische zoogdieren. U waant zich in een andere omgeving als u door dit park loopt, met de mooie exotische vogels en Indonesische inrichting van het kleinschalige dierenpark. De paalwoning geeft bezoekers een goede indruk van de leefstijl van de Mentawai, in het eethuisje kunt u de lekkerste hapjes en drankjes nuttigen. Ga naar de website van Taman Indonesia voor actuele tarieven en meer informatie.

Afbeelding

10. Berkenhof 's Tropical Zoo & Vlindertuin

Berkenhof's Tropical Zoo & Vlindertuin was voor 2010 alleen nog een vlindertuin en is zich gaan ontwikkelen als een tropische dierentuin. In de vlindertuin werd u altijd al verrast door de mooie tropische planten, vogels en vlinders, maar nu kunt u ook genieten van de reptielen die in 2010 aan de Tropical Zoo zijn toegevoegd. Op de website kunt u binnenkort meer informatie vinden over de Tropical Zoo & Vlindertuin in Kwadendamme, Zeeland.

Voor andere leuke dagjes uit kunt u tips vinden in de Dagje Uit Gids van Mediorweb.nl!

 

 

 

 

Volg Mediorweb.nl op
Twitter

Klik Hier! en volg Mediorweb.nl op Twitter!

« Ga terug naar de pagina waar u vandaan kwam

Voeg toe op:

Follow us Like us