50-plus korting & voordeel

In de rubriek 50-plus korting & voordeel heeft Mediorweb.nl voor u een aantal korting tips op een rijtje gezet. Juist in deze tijd is het zeker handig om op het een en ander nog een beetje te kunnen besparen. Heeft u zelf nog  tips om deze lijst aan te vullen, geeft u het dan aan ons door via onze Tips & Suggesties pagina.

Unie KBO

De Unie KBO biedt naast belangenbehartiging een uitgebreid scala een ontspannings- en opleidingsmogelijkheden. Voor elk wat wils! Eén van de belangrijkste doelstellingen van onze organisatie is voorwaarden te scheppen zodat senioren volwaardig en zelfbewust aan de samenleving kunnen deelnemen. Ook bij lidmaatschap bij deze bond zijn verlokkende voordeeltjes en kortingen inbegrepen.
 

PCOB

De PCOB is een protestants-christelijke bond voor mensen, die het belangrijk vinden om samen te werken aan de positie van ouder wordende mensen in deze en komende jaren. De bond is een bundeling van 50-plussers uit alle protestantse kerken en vormt. Ook de lidmaatschap bij deze ouderenbond heeft een aantal voordelen in de vorm van korting op alle mogelijke dingen.

OV chipkaart

Bij de OV chipkaart kunnen 65-plussers voor een gereduceerde prijs reizen. De korting is : 34% op zowel het basistarief als het tarief per kilometer. Echter is het wel noodzakelijk om een persoonlijke OV chipkaart aan te schaffen waar de persoonlijke gegevens op vermeld zijn. De aanschafprijs is € 7,50.

ANBO

ANBO is een vereniging met een algemeen karakter. Bestaande uit mensen met verschillende interesses, politieke en levensbeschouwelijke achtergronden. Die lid zijn van een actieve vereniging; zich inzetten voor wat diverse generaties senioren aangaat en bezighoudt. Zoals wonen en gezondheidszorg, of werk, inkomen en pensioenen. Naast dit bied de lidmaatschap een hoop kortingen bij de meest uiteenlopende zaken.

50plusvoordeelpas

De Stichting Aangenaam Ouder Worden heeft een initiatief in het leven geroepen, de 50plusvoordeelpas. Aan deze initiatief doen duizende ondernemers aan mee, en verlenen korting aan pashouders. De pas kost € 12,50 per jaar. Via de website kan men uitgebreid informatie vinden welke ondernemeningen er bij U in de buurt mee doen aan dit initiatief.

RCN voordeelpas

Met de RCN Voordeelpas krijgt men als 50-plusser 10% korting op het huren van bungalows en kampeerplekjes. De volledige voorwaarden kunt u vinden als u doorklikt naar aanbiedingen daar staat dan ook een link naar de RCN Voordeelpas.

Stadspas van de Gemeente

Meerdere gemeenten bieden tal van kortingen voor de volwassenere bevolking. Soms gelden deze regelingen voor alleen 65-plussers, maar in veel gemeenten zijn de voordeeltjes gekoppeld aan een pas. In Den Haag bijvoorbeeld de Ooievaarspas, in Amsterdam de Stadspas en in Delft de Delftpas. Informeer bij uw eigen gemeente naar de mogelijkheden.

Museumkaart

Voor maar € 35,- en eenmalig € 4,95 kan men de Museumkaart aanschaffen welke u tot meer dan 400 musea in Nederland gratis toegang geeft.

Pathé

Bij de Pathe bioscopen zijn speciale 50-plus middagen waar men als 50plusser een gezellige film kan kijken voor maar € 6.50 inclusief een kop koffie. Kijkt u op de site van Pathe voor de specifieke actievoorwaarden.

Follow us Like us